Acqua Azzurra

een nieuwe creatie door Peter Terrin, winnaar van de AKO Literatuurprijs 2012

Na enkele jaren uitsluitend jeugdtheater gebracht te hebben, zijn we zeer verheugd om,  naast ‘Narcissus 2.0’,  een nieuwe avondproductie aan te bieden.

We zijn dan ook uiterst trots dat we hiervoor een top cast bijeen wisten te krijgen: Ina Geerts, Wouter Hendrickx en als nieuwkomer de veelbelovende Line Pillet.

 

Marc is een man op de dool nadat hij en zijn vrouw het verdriet over hun verongelukte zoontje niet meer konden delen. Werkloos hangt hij rond in het park en observeert hij gelukkige ouders en hun kinderen. Hij voelt heimwee naar die staat van zijn, die geborgen onthechting…

In een flits ziet hij een spelend meisje dat als twee druppels water lijkt op de oudere vrouw die hij, prille twintiger toen, kortstondig maar passioneel liefhad… het meisje wordt een obsessie: hij moet weten wat er is gebeurd, nadat hij zijn geliefde halsoverkop verliet, toen hij nog niet in staat was verantwoordelijkheid op te nemen in zijn jonge leven.

 

Vergeten tederheid wordt herontdekt, oude wonden worden weer opengereten…

De macht die hij toen over haar had, heeft zij nu over hem: ze kan zijn leven terug zin geven, maar ze kan hem ook straffen voor zijn laffe onverschilligheid van toen.

ACQUA AZZURRA wordt een schrijnend aftasten van de grenzen tussen manipulatie en overgave, tussen willen weten en de waarheid niet onder ogen kunnen zien.

Een mooie en pijnlijke, maar ook spannende voorstelling, die toont hoe moeilijk het is om op bepaalde momenten in ons leven beslissingen te nemen…

kostuums: Chris Snik

licht: Ludo Van Craen

geluidsontwerp/compositie: Frederik Van de Moortel

regie en scenografie: Barbara Vandendriessche