Tekst: Herman van de Wijdeven

Na de succesproducties ‘Don Quichot’ en “De Drie musketiers” baseren Barbara Vandendriessche en Herman van de Wijdeven zich opnieuw op een straffe held uit ver vervlogen tijden om er ludiek mee aan de haal te gaan en aldus een spetterende familievoorstelling te creëren!

Billy de Kid is in heel het Wilde Westen berucht om zijn boevenstreken. Hij heeft meer vijanden dan luizen. Mensen spugen op de grond als iemand hardop zijn naam noemt. “Straks komt de Kid je halen” verzuchten moegeroepen moeders als hun kroost weer eens niet wil deugen. Nu heeft Billy de bank van Zoetwater overvallen. Maar de overval verloopt niet volgens plan. Billy heeft een meisje gegijzeld en zich met haar verschanst in het pikkelbessenbosje aan de rand van het stoffige stadje, waar het altijd waait.

Billy de Kid is het verhaal van een kind dat zich in de steek gelaten voelt door zijn vader en zich verzet tegen de nieuwe liefde van zijn moeder, vermomd als heldenepos vol briesende paarden en blaffende pistolen, gesitueerd op een dorre vlakte.

regie en scenografie: Barbara Vandendriessche;          met Sophie Derijcke, Astrid Ogiers, Thomas Van Caeneghem en Herman van de Wijdeven

première:12 oktober 2014