Don Quichot

een productie van Het Gevolg 2005

Twee oude mannen zijn op de dool. Een afscheidsbrief aan een verloren geliefde is de aanleiding om op avontuur te gaan. Waarheen maakt niet uit, als het maar niet langs de windmolens is. Een café blijkt een kasteel, een kudde schapen een oprukkend leger, niets is wat het lijkt. Fantasie vermengt zich met de werkelijkheid tijdens een zoektocht naar een verloren gewaande liefde. Een voorstelling over twee mannen die de waarheid steeds dichter naderen, een waarheid die zo moeilijk onder ogen te komen is.
In de versie van Don Quichot die Het Gevolg maakt, staat een onbeantwoorde liefde centraal. Na jaren van wachten besluit de hoofdpersoon om op zoek te gaan naar zijn eerste en enige liefde. De oude buurman wordt tot schildknaap benoemd en samen zwerven ze van het ene avontuur naar het andere.
Herman van de Wijdeven, al jaren actief als acteur en auteur bij het Nederlandse gezelschap De Wetten Van Kepler, baseerde zich op de verhalen over Don Quichot om een meeslepend, avontuurlijk verhaal te vertellen. Speciaal voor Het Gevolg maakte hij een Vlaamse bewerking van zijn tekst, waarin de streek centraal staat. Bij ons geen avonturen in verre Spaanse dorpen, maar dicht bij huis.

Don Quichot van Het Gevolg, over verloren liefde, angst voor het geluk en het gevecht tegen de windmolens in jezelf.

tekst
Herman van de Wijdeven
regie
Barbara Vandendriessche
spel
Steve De Schepper en ivan pecnik
scenografie
Barbara Vandendriessche
licht
Erik Verdick
kostuums
Chris Snik
dramaturgie
Bram Verschueren
foto’s: Raymond Mallentjier